Locktång
Naturliga lockar, stort hollywoodsvall eller guldlockar? Beroende på vilken typ av lockar du vill ha finns det flera olika sorters modeller och utformanden. Nedan har vi listat de locktänger som fått bäst i test enligt flera tester.
Bosch PHC 2500 curl & finish | |
|
|
OBH Nordica 5864 | |
|
|
GHD Arctic Gold Soft Curl | |
|
|
Babyliss iCurl ST70E | |
|
|
Locktängerna i testet
- Bosch, PHC 2500 Curl & Finish
Vinnaren enligt flera bäst i test! En locktång med flera bra egenskaper, utrustad med alla de nödvändiga medel för att verka tidseffektivt. Har en roterande funktion som gör arbetet enkelt, samt flera temperaturinställningar och snabb uppvärmning. Ger fina stora lockar. - OBH Nordica, 5864
Denna locktång har fått flera plus för sina många funktioner, knapplås och lockarnas resultat. Däremot anses den vara lite klumpig, och tar lång tid att värma upp. - GHD Arctic Gold Soft Curl
Ger en lyxig känsla i både utformande och resultat. Dock krävs det att man har lite längre hår för att lockarna ska synas. Snabb uppvärmning och häftiga ljudeffekter. Högt pris. - Babyliss, iCurl ST70E
En lite annorlunda tång som både kan användas till att locka håret, men även  platta. Krävs lite finess för att få lockarna perfekta till en början. Ger ett fint naturligt svall. Kort sladd.
Köpguide locktång
Det finns flera olika varianter locktänger att köpa idag. Beroende på vilka funktioner du önskar, samt om du har tjockt eller tunt hår och även vilken sorts lockar man vill ha.
De allra flesta locktänger är försedda med temperaturval från 3 upp till 8. Detta är för att enkelt kunna anpassa värmen så att det passar ditt hår, där de inte skadar eller inte formar alls.
Vad är viktiga funktioner i en locktång?
Att se till att locktången har en tydlig värmeskala, eller temperaturval är viktigt för ditt hårs bästa. Du kan således anpassa värmen efter just din hårtyp. Har man tjockare hår, behöver man högre värme än om håret är tunt och fint.
Andra viktig funktioner kan vara att locktången blir inaktiv efter ett visst antal minuter, då man minimerar risken för brand och andra olyckor. Avställningsstativ är också något som de flesta locktänger är utrustade med, detta för att undvika fula brännmärken i bord eller golv, dock är långt ifrån alla utrustade med detta.
Hur använder man en locktång?
Har man aldrig använt en locktång förut kan det vara något av en utmaning att få till rätt form och fördelning.
Men några få viktiga grundregler för att få till det perfekta svallet är att
- Dela in håret i två sektioner, så du kommer åt både det undre och det övre håret.
- Spraya med värmeskydd så håret inte slits för hårt
- Jobba dig runt, och börja med det undre håret. Avsluta varje sektion med att locka håret framme vid ansiktet
- Ju kortare tid håret utsätts för värme, desto mindre slitage blir det, du bildar dig rätt snabbt en uppfattning om hur många sekunder som behövs för ditt hår.
Är man ute efter en särskild look så som, vågat, korkskruvar eller bara för att få volym, kan du använda din locktång på flera olika sätt, nere i topparna eller nere vid hårbotten. Genom att vrida och hålla tången på olika sätt, samt ta olika stora bitar av hår kan ge dig olika sorters resultat. Det är bara att experimentera!
Locktång till kort hår
Att använda locktång till kort hår är kanske inte lika vanligt som för långt. Men faktum är att locka kort hår går alldeles utmärkt! Resultatet på kort hår ger en härligt volym som passar både till fest och vardag.
Plattång vs. Locktång
Att göra lockar med plattång låter motsägelsefullt, men det funkar! Faktum är att med lite finess kan de bli minst lika bra (och ibland bättre) resultat som med en locktång. Nedan följer en lista på de vanligaste misstagen man gör, varje sig man använder sig av plattång eller locktång för att locka håret:
- Man glömmer dela upp håret.
- Locka från roten, håll plattången i rätt läge för att få en genomgående lock
- Använd saltvattenspray i varmt hår för att stabilisera lockarna
- Dra ut lockarna först när håret har svalnat. Detta kan du göra med en borste, kam eller bara med fingrarna.